Nieuwe Cijfers: Meer Dan 27 Miljoen Huisdieren In Nederland

Published May 14, 22
4 min read

We Hebben Geen Idee Hoeveel Honden Er In Nederland Zijn

Ons Hoorn - Populairste huisdieren in NederlandZorgen voor huisdieren


Groenendijk: “Wij willen een samenleving waarbij we met elkaar rekening houden. Er is in Nederland voldoende ruimte om met iedereen rekening te houden. Als je weet waar veel honden geregistreerd staan, kan de (lokale) overheid hier in de buitenruimte rekening mee houden.” Door het in kaart hebben van de totale hondenpopulatie kunnen we met de overheid, politie en handhavers eerder mogelijke problemen voorspellen.

Jouw Huisdier – LadotstatsNederland is een bananenrepubliek als het gaat om regelgeving huisdieren Animal Rights


Als we weten in welke gemeentes grote aantallen nieuwe honden terecht komen, kunnen we zorgen voor meer voorlichting, trainingsmogelijkheden en adviezen. Daarmee hadden veel problemen die nu zijn ontstaan wellicht kunnen voorkomen,” aldus Groenendijk (Hond lijkt op baas). Bron: Koninklijke Hondenbescherming .

Sinds 2015 zijn er veel dieren verboden. Welke dieren mag je als huisdier houden? Natuurlijk de hond, kat, het konijn en cavia. Het is ook wel handig om te weten welke (zeldzame) bijzondere dieren nu wel of juist niet mogen. In dit artikel lees je alles over welke dieren je als huisdier mag houden.

Hoeveel Honden Zijn Er In Nederland, Europa En Wereldwijd?

Sinds 1 juli 2017 is hier verandering in gekomen. De Tweede Kamer heeft toen 163 zoogdieren als verboden op de lijst gezet. Daarnaast zijn er veel dieren die je wel mag houden maar alleen onder strenge voorwaarden. Welke dieren mag je als huisdier houden? Laat ik eerst maar eens beginnen met de dieren die je voor 100% zeker als huisdier mag houden.

In andere landen zoals in Amerika (VS) zijn veel meer dieren toegestaan. In Nederland mag je de volgende dieren zonder problemen in huis nemen: Huishond (dus geen wilde honden)Huiskat (geen wilde katten)Vogels waaronder papegaaien, kaketoes, parkieten en kanaries, Vissen waaronder goudvissen, tropische vissen, zeesterren en zeekoraal, Verschillende amfibieën en reptielen, Een groot aantal insecten, Konijnen maar geen hazen of wilde konijnen, Knaagdieren zoals verschillende soorten hamsters, ratten, muizen, gerbils, chinchilla’s, cavia’s en eekhoorns, Hoefdieren zoals paard, pony, ezel, steenbok, geit, damhert, rund, schaap, damhert, kameel, Overige dieren waaronder benettwalabie, bergkangeroe, Oostenrijkse reuzenkangeroe, witbuikegel, nerts, varken Deze dieren staan op wat vroeger de positieflijst heette.

Daarom wordt er aan een nieuwe huis- en hobbydierenlijst gewerkt. Verboden dieren in Nederland Toegeven, in Nederland zijn ze best verstrenging met betrekking tot het houden van huisdieren. Zo mag je in Amerika bepaalde aapjes, fretten, marmotten, beren en vossen gewoon als huisdier houden. In Nederland moeten we ons aan die strengere wetgeving houden. Huisdieren weinig verzorging.

Aanschafprijzen Van Huisdieren In Nederland

De dieren die hierop staan mag je dus niet als huisdier houden. Deze wetgeving geldt totdat er een nieuwe huis- en hobbydieren lijst komt. Ga er maar vanuit dat ook op deze nieuwe lijst de meeste onderstaande dieren als verboden zijn aangeduid. Dit zijn enkele van de huisdieren die je in Nederland niet mag houden: Civetkat, lynx en overige wilde katten, Wasbeer, Vossen waaronder de poolvos, Beren zoals de bruine beer, Stokstaartje, Jak, Eland, Jakhals, Stekelvarken, Capibara, Kaapse buffel, Luiaard, Koala, Wild zwijn, Dingo, jakhals en andere wilde honden, Wild przewalskipaard Dit zijn slechts enkele diersoorten want de lijst is best lang.

dierenambulanceTop 10 Populairste Huisdieren in Nederland - Alletop10lijstjes


Er is geen duidelijkheid over het houden van vogels, vissen, amfibieën, reptielen en insecten. Voor al deze dieren gelden er nagenoeg geen regels. Dit betekent dat je een gevaarlijke cobra, een giftige vogelspin of een zeldzame vogelsoort gewoon als huisdier mag houden. Wel is het zo dat de roodwangschildpad al lange tijd verboden is en sinds 2016 ook de geelwangschildpad.

Dubbel zoveel huisdieren als mensen in Nederland   KidsweekDeze huisdieren zijn legaal om te houden in Nederland
Mag je dieren uit het wild als huisdier houden? Het is absoluut verboden om dieren in het wild te vangen en als huisdier te houden. Vind je een gewond wild dier, dan moet je de dierenambulance of dierenopvang bellen. Ze komen het wild dier dan halen, verzorgen het en laten het uiteindelijk weer in de vrije natuur los. Tips kopen van vis.

Hoeveel Honden Zijn Er In Nederland?

Wel mag je ter educatie kikkervisjes kweken maar moet je deze later weer in de natuur loslaten. Mag je insecten vangen? Ja, er gelden niet zoveel regels met betrekking tot het vangen van insecten. Wel is het zo dat je geen spinnen mag doden. Daarnaast mag je op de meeste plaatsen geen vlinders vangen.

Navigation

Home

Latest Posts

Angst Tandarts

Published Sep 16, 22
10 min read